Σε αυτό το σεμινάριο θα μάθετε:
‘Ολες τις ποικιλίες καφέ και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους. Τον πολιτισμό, την κουλτούρα και τα μυστικά του καφέ.
Τρόποι επεξεργασίας και ελέγχου ποιότητας όλων των υλικών.
Κατά τη διάρκεια του προγράμματος κάθε συμμετέχων στο πρόγραμμα θα μάθει, εφαρμόζοντας στη πράξη, τις τεχνικές όλων των τύπων καφέ (cappuccino, freddo, espresso κλπ ), την παρασκευή αφρόγαλα, σοκολάτας κλπ.
Επιπλέον θα μάθει να χειρίζεται και να συντηρεί τις μηχανές και όλα τα εργαλεία ώστε να διασφαλίζεται η ποιότητα του τελικού προϊόντος.
Η εργαστηριακή υποδομή, οι άριστοι καθηγητές, συνδυαστικά με τον χρόνο που διαρκεί η εκπαίδευση, δημιουργεί επαγγελματίες.
Γνωστοί επιχειρηματίες του χώρου, προσλαμβάνουν τους απόφοιτους της axxonplus χωρίς να απαιτούν προϋπηρεσία.
Σε ποιους απευθύνεται:
- Το πρόγραμμα απευθύνεται σε νέους και νέες που θέλουν να εργαστούν ως barista, αποκτώντας Βρετανική Πιστοποίηση.
- Σε όλους του αποφοίτους των σχολών, ΙΕΚ, ΑΤΕΙ ,του τουριστικού τομέα που επιθυμούν να εκπαιδευτούν να εξειδικευτούν και να αναβαθμίσουν το επίπεδο γνώσεων τους
- Σε όλους του ιδιόκτητες café Bar και μονάδων ψυχαγωγίας που επιθυμούν να ειδικευτούν την “τέχνη του καφέ’’
- Σε όσους αγαπούν τον καλό καφέ
Τμήματα
Η AxxonPlus διοργανώνει ολιγομελή τμήματα, καθ΄όλη την διάρκεια του έτους, σεμινάρια Barista.
Τα μαθήματα πραγματοποιούνται όλες τις μέρες της εβδομάδας, πρωί ή απόγευμα. Η διάρκεια των βασικών προγραμμάτων Barista (Basic & Advance) είναι από μια εβδομάδα
Η εκπαίδευση είναι κατά 20% θεωρητική και κατά 80% πρακτική.
Τα προγράμματα είναι πιστοποιημένα από τον διεθνή αναγνωρισμένο φορέα NOCN και σου παρέχεται η δυνατότητα να πιστοποιήσεις τις γνώσεις σου, αποκτώντας την πιο περιζήτητη πιστοποίηση.
Ενότητες Σεμιναρίου Barista Basic:
- Ιστορία καφέ
- Καφεόδεντρο
- Ποικιλίες καφέ
- Έλεγχος ποιότητας καφέ
- Τρόποι επεξεργασίας
- Γνωριμία με την λειτουργία της μηχανής καφέ και του μύλου άλεσης
- Γνωριμία με τα εργαλεία που είναι απαραίτητα για την διασφάλιση της ποιότητας του τελικού προϊόντος
- Πρακτική εξάσκηση στον espresso βασιζόμενη στις βασικότερες αρχές που πρέπει να ακολουθούμε για έναν τέλειο espresso
- Πρακτική εξάσκηση για ζεστό και κρύο αφρόγαλα με σκοπό τον τέλειο capuccino και freddo
- Γνωριμία με τα δημοφιλέστερα είδη espresso
- Παρασκευή σοκολάτας.
- Πρακτική εξάσκηση στον καθαρισμό των εξαρτημάτων, της μηχανής εσπρέσο και του μύλου άλεσης.
- Σύνταξη βιογραφικού και προετοιμασία interview.
Γιατί να επιλέξεις το Basic seminar:
Ο στόχος του barista basic seminar είναι να προσφέρει στον εκπαιδευόμενο την απαραίτητη ρεαλιστική γνώση που χρειάζεται σε πραγματικές συνθήκες, ώστε άμεσα να είναι ικανός να εργαστεί ως Barista και να νιώθει απόλυτα σίγουρος για τον εαυτό του και τις ικανότητές του!
Ώρες σεμιναρίου : 20
Ενότητες Σεμιναρίου Barista Advanced Consultant Course:
Ενότητες
- Ο ρόλος του Barista
- Μηχανές και εξοπλισμός (κόστος συντήρησης)
- Barista Mentality
- Καφές φίλτρου (Immersion & dripper methods)
Πρακτικό κομμάτι
- Ανάδειξη του Εσπρέσσο σε δύο διαφορετικά – Ένα 80/20 και ένα 100% Arabica
- Team Management (συντονισμός ομάδας και προτεραιότητα παραγγελιών)
- πρακτική με (V60-aeroppres- Clever Dripper )
Σημείωση: Για την παρακολούθηση του σεμιναρίου απαραίτητη προϋπηρεσία 6 μηνών ή παρακολούθηση του level 1 της Axxon Plus
Ενότητες Σεμιναρίου Latte Art:
- Τι είναι το latte art;
- Υλικά για etching
- Σύσταση του γάλακτος
- Ο τρόπος του Latte art
- Συνδυασμός latte art-etching
- Καρδιές
- Ροζέτες
- Εξάσκηση στο σχέδιο της καρδιάς
- Εξάσκηση στο σχέδιο της τουλίπας
Ώρες σεμιναρίου : 5
Εκπαιδευτές:
Με εμπειρία που ξεκινάει από το 2017 στη βιομηχανία καφέ, ο Νικόλαος Φέρρας είναι ο επικεφαλής στην έρευνα και ανάπτυξη του ΚΔΒΜ Axxon Plus στον τομέα της εκπαίδευσης του καφέ και του coffee Consultant με τον ρόλο βασικού εισηγητή και συμβούλου καφέ εστίασης από το 2020.
Με εμπειρία τα τελευταία πέντε χρόνια εργασίας στην Κίνα σε μία από της μεγαλύτερες σχολές και πρώτα coffee Host CBC Coffee Barista College που δραστηριοποιείται από το 1993 έμαθε και εξειδικεύτηκε δίπλα στους καλύτερους σε ηλικία μόλις 29 χρόνων έχει εργαστεί σαν Barista, Coffee Quality Control, Coffee Trainer.
Είναι ενεργό μέλος του American Coffee Quality Ιnstitute καθώς και ενεργό μέλος του (SCA) Specialty Coffee Association. Έχει συνεργαστεί με το μεγαλύτερο Αυστραλιανό περιοδικό Coffee Magazine (Coffee Brewing Course China Project ) πάνω στην προσέγγιση και εκπαίδευση της κινεζικής αγοράς να πίνουν περισσότερο Specialty Coffee στο σπίτι.
Επίσης, είναι αρθρογράφος έρευνας στο περιοδικό Roast Coffee Magazine (China Version) και κατέχει γνώσεις Coffee Barista skill, Brewing, Sensory Skills, Roasting ενώ είναι κάτοχος διπλωμάτων SCA, BARISTA PROFESSIONAL, BREWING INTERMEDIATE, SENSORY INTERMEDIATE, ROASTING FOUNDATION
Μοναδικές παροχές:
- Προώθηση των αποφοίτων στις μεγαλύτερες αλυσίδες καφέ στην Ελλάδα
- Παροχή όλων των εργαστηριακών υλικών
- Ολιγομελή τμήματα
- Πιστοποιητικό Παρακολούθησης από το Πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2 (από το Υπουργείο Παιδείας) Axxon Plus.
Πιστοποιήσεις με διεθνή αναγνώριση:
Με τις σπουδές σου στο σεμινάριο «Barista», στο ΚΔΒΜ2 Axxon Plus, έχεις τη δυνατότητα απόκτησης κορυφαίων πιστοποιήσεων με διεθνή αναγνώριση ενισχύοντας το βιογραφικό σου:
- από το βρετανικό φορέα NOCN
- από το Ε.ΣΥ.Δ.
- από τη GlobalCert
Επισημάνσεις:
Hμερομηνία έναρξης σεμιναρίου
Επικοινωνήστε μαζί μαςή καλέστε στο 2103306030
Διάρκεια σεμιναρίου:
Basic: 20 (διδακτικές) ώρες
Advanced : 20 (διδακτικές) ώρες
Latte Art: 5 (διδακτικές) ώρες
Κόστος barista:έκπτωση 40% για εγγραφές Νοεμβρίου.
Κόστος σεμιναρίου Advanced:έκπτωση 50% για εγγραφές Νοεμβρίου.
Τόπος διεξαγωγής σεμιναρίου:
Σόλωνος 108, Αθήνα, 10681