ΝΕΟ επιδοτούμενο Πρόγραμμα αναβάθμισης δεξιοτήτων και επανακατάρτισης 150.000 εργαζομένων σε όλους τους κλάδους της Οικονομίας, με έμφαση στις Ψηφιακές και Πράσινες δεξιότητες με ΕΠΙΔΟΜΑ έως και 400€

H δράση αφορά στην παροχή θεωρητικής κατάρτισης διάρκειας 80 ωρών σε 150.000 εργαζόμενους ηλικίας άνω των 18 ετών, που θα οδηγεί σε απόκτηση ψηφιακών και «πράσινων» γνώσεων και δεξιοτήτων και αντίστοιχη πιστοποίηση μέσω ανεξάρτητων φορέων πιστοποίησης.

Η επιλογή των ωφελούμενων θα γίνει με σειρά προτεραιότητας υποβολής της αίτησης.

ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΙ – ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Στο πλαίσιο του παρόντος έργου προβλέπεται να καταρτισθούν έως 150.000 εργαζόμενοι. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα που πληρούν τουλάχιστον τις εξής προϋποθέσεις:

  • Να έχουν ηλικία άνω των 18 ετών.
  • Να είναι απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης (απολυτήριο Δημοτικού για όσους αποφοίτησαν έως το 1980 και τριτάξιο Γυμνάσιο από το 1981 και έπειτα).
  • Να είναι εργαζόμενοι στο ιδιωτικό τομέα, μισθωτοί με σύμβαση εργασίας οποιασδήποτε μορφής (πλήρους ή μερικής απασχόλησης, αορίστου ή ορισμένου χρόνου).

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ

Το εκπαιδευτικό επίδομα είναι ως και 400€ (5 €/ώρα κατάρτισης).

Το ΚΔΒΜ AXXON plus θα συμμετέχει ως πάροχος κατάρτισης στην δράση «Προγράμματα αναβάθμισης δεξιοτήτων και επανακατάρτισης σε κλάδους υψηλής ζήτησης με έμφαση στις ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες» ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ: «SUB2: Οριζόντια προγράμματα αναβάθμισης δεξιοτήτων για στοχευμένες πληθυσμιακές ομάδες (Horizontal upskilling/reskilling programs to targeted populations)», η οποία υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU.

Τα τελευταία τρία χρόνια η AXXON plus είναι μεταξύ των πρώτων Πανελλαδικά  παρόχων, που επιλέγουν οι ωφελούμενοι αντίστοιχων προγραμμάτων. Στο διάστημα αυτό, έχει πραγματοποιήσει παραπάνω από 100.000 ανθρωποώρες σε διάφορα αντικείμενα κατάρτισης.

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και θα σας ενημερώσουμε άμεσα για τη δυνατότητα ένταξής σας στο πρόγραμμα:

Η υποβολή των Αιτήσεων Συμμετοχής των εργαζομένων στο έργο γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά. Κάθε ενδιαφερόμενος για να εγγραφεί στο Μητρώο Ωφελούμενων και να συμμετέχει στο παρόν έργο θα πρέπει:

  1. Να συμπληρώσει και να υποβάλει σε ηλεκτρονική μορφή, μέσω gov.gr ακολουθώντας τον σύνδεσμο https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/katartise-kai-ekpaideutiko-periekhomeno/katartisi-ergazomenon εισερχόμενος με κωδικούς TAXISnet, τη φόρμα «Αίτηση Συμμετοχής». Εφιστάται η προσοχή των εργαζομένων στη συμπλήρωση όλων των απαιτούμενων πεδίων της αίτησης συμμετοχής. Σημειώνεται ότι, η «Αίτηση Συμμετοχής» επέχει θέση Υπεύθυνης Δήλωσης και ότι δεν θα δίνεται η δυνατότητα διόρθωσης των στοιχείων της αίτησης συμμετοχής μετά την υποβολή αυτής στην ειδική ιστοσελίδα του έργου. Σε περίπτωση διαπίστωσης ότι στην αίτηση έχουν αναγραφεί λάθος στοιχεία, οι ωφελούμενοι θα μπορούν να υποβάλουν νέα αίτηση, αφού ακυρώσουν την προηγούμενη, με την απαραίτητη προϋπόθεση ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία κάλυψης των θέσεων ή δεν έχουν ήδη ενταχθεί στο Μητρώο Ωφελούμενων.
  2. Να επισυνάψει τα κάτωθι δικαιολογητικά για την τεκμηρίωση των στοιχείων που δήλωσε στην «Αίτηση Συμμετοχής» του, επί ποινή αποκλεισμού, και τα οποία ο ωφελούμενος θα πρέπει να προσκομίσει, μετά την επιλογή του προγράμματος, στον πάροχο της επιλογής του.
  • Αντίγραφο Δελτίου Ταυτότητας/Διαβατηρίου σε ισχύ (ταυτοποίηση).
  • Αντίγραφο απολυτηρίου, τουλάχιστον, Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης ή ανώτερου τίτλου

σπουδών, καθώς και επίσημη μετάφραση και πράξη αναγνώρισης σε περίπτωση που ο τίτλος σπουδών αποκτήθηκε στην αλλοδαπή. Σημειώνεται ότι για όσους έχουν αποφοιτήσει μέχρι το 1980 γίνεται αποδεκτό το απολυτήριο δημοτικού σχολείου.

  • Υπεύθυνη Δήλωση μέσω gov.gr (ΠΡΟΣ: ΔΥΠΑ), στην οποία θα δηλώνει ότι:

α. Δεν παρακολουθώ ή/ και δεν έχω παρακολουθήσει άλλο πρόγραμμα κατάρτισης που υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας “Ελλάδα 2.0” με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης- NextGenerationEU, της δράσης 16913 Νέα στρατηγική για τη δια βίου μάθηση & το εθνικό σύστημα αναβάθμισης δεξιοτήτων.

β. Δεν έχω παρακολουθήσει πρόγραμμα κατάρτισης στο ίδιο αντικείμενο κατά τα τελευταία δύο (2) έτη πριν από τη δημοσίευση της παρούσας πρόσκλησης.

  • Πρόσθετα δικαιολογητικά (π.χ. πτυχίο γνώσης αγγλικής γλώσσας) που τυχόν απαιτεί το πρόγραμμα που θα επιλέξει ο ωφελούμενος.

Όλα τα παραπάνω δικαιολογητικά, αναρτώνται στην ειδική ιστοσελίδα https://www.voucher.gov.gr από τον ωφελούμενο.

Κατά την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης συμμετοχής ελέγχεται αυτόματα η εγγραφή του στο Πληροφοριακό Σύστημα Εργάνη και το κριτήριο της ηλικίας και σε περίπτωση που δεν πληρούνται τα κριτήρια δεν επιτρέπεται η υποβολή της αίτησης.

  1. Να “διαφυλάξει” την αίτησή του σε ηλεκτρονικό μέσο, όπως επίσης και το αποδεικτικό της υποβολής της αίτησής του, το οποίο αναγράφει τον «Κωδικό Αριθμό Υποβολής Αίτησης Συμμετοχής» (ΚΑΥΑΣ) καθώς και την ακριβή ημερομηνία και ώρα υποβολής της. Ο κωδικός ΚΑΥΑΣ είναι αυστηρά προσωπικός και μοναδικός για κάθε αίτηση συμμετοχής, χορηγείται αυτόματα από το οικείο μηχανογραφικό σύστημα με την υποβολή της, αποτελεί το αποδεικτικό της υποβολής της και χρησιμοποιείται αντί για το ονοματεπώνυμο του αιτούντος σε όλα τα έγγραφα (Μητρώα, επιταγή κατάρτισης ,κ.ά.) που δημοσιεύονται στο πλαίσιο της παρούσας.

Η προθεσμία υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης συμμετοχής των ωφελούμενων αρχίζει, από την 22/12/2022.

Οι ωφελούμενοι θα μπορούν να επιλέξουν μεταξύ πληθώρας προγραμμάτων κατάρτισης σε κλάδους υψηλής ζήτησης, με έμφαση σε ψηφιακές και «πράσινες» δεξιότητες, συμπεριλαμβανομένων και προγραμμάτων μεγάλων εταιρειών πληροφορικής με μεγάλη ζήτηση στην αγορά εργασίας.

ΒΑΣΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΣΕ ΧΡΗΣΗ Η/Υ

Σκοπός του Προγράμματος:

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Βασικές δεξιότητες σε χρήση Η/Υ – επίπεδο 1 (Word, Excel, Internet)»  έχει ως στόχο ο ενδιαφερόμενος να:

  • κατανοήσει τις ορολογίες και τις βασικές έννοιες της πληροφορικής, των βασικών στοιχείων των επικοινωνιών καθώς και των εργαλείων πληροφορικής που απαιτούνται για την αποτελεσματική οργάνωσή της στο σύγχρονο ψηφιακό περιβάλλον,
  • αντιληφθεί το ρόλο και τη σημασία της πληροφορικής στη μικρή επιχείρηση,
  • αναγνωρίσει τις ευκαιρίες και τις δυνατότητες που προσφέρει η πληροφορική και ιδιαίτερα τα εργαλεία οργάνωσης γραφείου και οι διαδικτυακές εφαρμογές στη μικρή επιχείρηση,
  • εξοικειωθεί σε ικανοποιητικό βαθμό με τα βασικά εργαλεία πληροφορικής και επικοινωνιών για την αποτελεσματική οργάνωση γραφείου, έτσι ώστε να καταστεί δυνατόν να πιστοποιήσει αργότερα, εφόσον το επιθυμεί, με μικρή σχετικά προσπάθεια αυτές τις γνώσεις.
  • μπορεί να αξιολογεί την πληθώρα εργαλείων αλλά και διατάξεων συσκευών και εφαρμογών πληροφορικής που έχει στη διάθεσή του και να επιλέγει ότι αρμόζει περισσότερο στο προφίλ της μικρής επιχείρησης, καθώς και να μπορεί να αξιολογεί την αποτελεσματικότητα της χρήσης τους για την επίτευξη συγκεκριμένου στόχου όπως τίθενται στο σύγχρονο ψηφιακό περιβάλλον λειτουργίας της μικρομεσαίας επιχείρησης.

 

Σύντομη Περιγραφή του Προγράμματος Κατάρτισης

Το πρόγραμμα με τίτλο «Βασικές δεξιότητες σε χρήση Η/Υ – επίπεδο 1 (Word, Excel, Internet)» έχει ως στόχο να καλύψει ένα ευρύ φάσμα δεξιοτήτων καθημερινής χρήσης Η/Υ, ιδιαίτερα στην μικρομεσαία επιχείρηση, έτσι ώστε να καταστούν αυτοί που θα ενταχθούν σε αυτό το πρόγραμμα, ικανοί να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις των καιρών, που έχουν διαμορφώσει ένα σύνθετο ψηφιακό περιβάλλον για την λειτουργία της μικρομεσαίας επιχείρησης. Καλύπτει τις εφαρμογές γραφείου Microsoft Word και Microsoft Excel, και βασικές έννοιες του διαδικτύου, από την ιστορία του www έως τις μηχανές αναζήτησης και το ηλεκτρονικό εμπόριο.

 

Μαθησιακά αποτελέσματα

Τα αναμενόμενα αποτελέσματα από την παρακολούθηση του προγράμματος είναι:

Σε επίπεδο γνώσεων

  • Η καλή γνωριμία με τα χαρακτηριστικά των σύγχρονων επεξεργαστών κειμένου και ιδιαίτερα του επεξεργαστή κειμένου Microsoft Word
  • Η καλή γνωριμία με τα χαρακτηριστικά διαχείρισης των σύγχρονων φύλλων υπολογισμού και ιδιαίτερα με την οργάνωση και αποτελεσματική χρήση των φύλλων υπολογισμού του Microsoft Excel
  • Η καλή γνωριμία με τα χαρακτηριστικά, την αρχιτεκτονική και τα πρωτόκολλα του Διαδικτύου και την διαχείριση των σύγχρονων διαδικτυακών εφαρμογών με έμφαση στην αναζήτηση πληροφοριών και το Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο μέσω του Ιστού.

Σε επίπεδο δεξιοτήτων

  • Να χειρίζονται το λειτουργικό σύστημα Microsoft Windows, τον επεξεργαστή κειμένου Microsoft Word, την διαχείριση και τις λειτουργίες των φύλλων υπολογισμού μέσω του Microsoft Excel, την διαχείριση των σύγχρονων διαδικτυακών εφαρμογών με έμφαση στην αναζήτηση πληροφοριών και το Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο μέσω του Ιστού, σε επίπεδο χρήστη ικανού να επιτύχει την πιστοποίησή του σύμφωνα με τα σύγχρονα standards πιστοποίησης Η/Υ.

ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΩΛΗΣΕΩΝ – ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΠΕΛΑΤΩΝ – ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Σκοπός του προγράμματος

Το πρόγραμμα κατάρτισης αποσκοπεί στην επιμόρφωση επί θεωρητικών γνώσεων και ειδικών τεχνικών και προγραμμάτων, που εφαρμόζονται σήμερα, τόσο στους Οργανισμούς όσο και από Ελεύθερους Επαγγελματίες, και αφορούν σε Τεχνικές Πωλήσεων, Εξυπηρέτηση Πελατών και Διαχείριση Πελατειακών Σχέσεων.

Σύντομη Περιγραφή του Προγράμματος

Το πρόγραμμα κατάρτισης προσφέρει τόσο θεωρητικές όσο και εφαρμοσμένες γνώσεις πάνω στις σύγχρονες τεχνικές πωλήσεων, για την επιτυχημένη λειτουργία των πωλήσεων της Επιχείρησης. Επισης, διδάσκονται αρχές και γνώσεις Επικοινωνίας και Εξυπηρέτησης Πελατών όπως και CRM- Διαχείρισης Πελατειακών Σχέσεων, προκειμένου να επιδιώκεται όσο το δυνατό μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και ανταγωνιστικότητα στη λειτουργία των πελατειακών σχέσεων, με πλήρη αξιοποίηση των μέσων της Πληροφορικής.

Μαθησιακά αποτελέσματα

Μέσα από την εκπαιδευτική διαδικασία επιδιώκεται η αύξηση των τυπικών και ουσιαστικών προσόντων των εκπαιδευομένων δια της εξοικείωσης τους στις σύγχρονες τεχνικές και προγράμματα των Πωλήσεων και της Διαχείρισης Πελατειακών Σχέσεων.

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΩΝ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σκοπός του προγράμματος

Το παρόν υλικό αναπτύχθηκε για τις ανάγκες προγράμματος κατάρτισης για το έργο «Προγράμματα αναβάθμισης δεξιοτήτων και επανακατάρτισης σε κλάδους υψηλής ζήτησης με έμφαση στις ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες» στο πλαίσιο της δράσης «SUB2:οριζόντια προγράμματα αναβάθμισης δεξιοτήτων για στοχευμένες πληθυσμιακές ομάδες (Horizontal upskilling program to target populations) -Δράση 1693». Ειδικότερα,  τίτλος του παρόντος προγράμματος είναι «Διαχείριση Συγκρούσεων στο Εργασιακό Περιβάλλον» και διανέμεται ηλεκτρονικά σε πλατφόρμα ηλεκτρονικής μάθησης. Σκοπός του προγράμματος κατάρτισης είναι οι καταρτιζόμενοι/ες να αποκτήσουν χρήσιμες γνώσεις αφενός στο θεωρητικό πλαίσιο που αφορά το κλάδο της Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού και αφετέρου να αναπτύξουν δεξιότητες που έχουν να κάνουν με την αντιμετώπιση ενδεχόμενων συγκρούσεων στο εργασιακό περιβάλλον.

Σύντομη Περιγραφή του Προγράμματος

Στο πρόγραμμα θα αναπτυχθεί η έννοια και τα χαρακτηριστικά των ανθρωπίνων σχέσεων στο εργασιακό περιβάλλον. Περαιτέρω, θα γίνει εισαγωγή στην έννοια του κλίματος συμπεριφοράς και θα παρουσιαστούν παράγοντες που επηρεάζουν τη δημιουργία ενδοεπιχειρησιακού κλίματος στις επιχειρήσεις. Στη συνέχεια, θα γίνει περιγραφή στην επιστήμη της διοίκησης προσωπικού και στις λειτουργίες που αναλαμβάνει προκειμένου να επιτευχθούν αφενός οι στόχοι της επιχείρησης και αφετέρου να καλλιεργηθούν κίνητρα και ευκαιρίες ανάπτυξης απέναντι στο ανθρώπινο δυναμικό. Ειδικότερα, θα αναπτυχθούν διαδικασίες που υιοθετεί μια επιχείρηση για την πρόσληψη εξειδικευμένου και έμπειρου ανθρώπινου δυναμικού. Εν συνεχεία, θα αναλυθούν άλλες λειτουργίες όπως,  εκπαίδευση, αξιολόγηση ανθρώπινου δυναμικού, συστήματα αμοιβών που υιοθετούν οι σύγχρονες επιχειρήσεις και τέλος θέματα που έχουν να κάνουν με την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων.

Μαθησιακά αποτελέσματα

  • Να εντοπίζουν και να διακρίνουν τις διαφοροποιήσεις του ενδοεπιχειρησιακού κλίματος
  • Να υιοθετούν συμπεριφορές που οδηγούν σε δημιουργικό ενδοεπιχειρησιακό κλίμα.
  • Να  εφαρμόζουν  τις λειτουργίες της διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού ως εργαζόμενοι/ες  σε μια μελλοντική επιχείρηση
  • Να αναγνωρίζουν τη σημασία της αξιολόγησης της απόδοσης
  • Να  αναλύουν τις μεθόδους αξιολόγησης απόδοσης των εργαζομένων.
  • Να ελέγχουν τα συστήματα αξιολόγησης που δύναται να υιοθετήσει η μελλοντική επιχείρηση στην οποία εργαστούν.
  • Να διακρίνουν τα συστήματα αμοιβών που εφαρμόζουν οι σύγχρονες επιχειρήσεις
  • Να  ερμηνεύουν τις πρόσθετες παροχές που δύναται να λάβουν ως εργαζόμενοι.
  • Να αναγνωρίζουν το ρολό και τη σημασία της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων.
  • Να διακρίνουν την επαγγελματική συμπεριφορά
  • Να εφαρμόζουν τα εργαλεία της επαγγελματικής συμπεριφοράς στο εργασιακό τους περιβάλλον.
  • Να υιοθετούν επαγγελματική συμπεριφορά σε επαγγελματικά συμβούλια, στη τηλεφωνική επικοινωνία και στις υπόλοιπες αρμοδιότητες που απορρέουν από τον ρόλο που αναλαμβάνει ο εκάστοτε εργαζόμενος/η στην επιχείρηση.
  • Να υιοθετούν τεχνικές διαπραγματεύσεων για την αποφυγή συγκρούσεων στο εργασιακό περιβάλλον.

ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ Social Media Marketing

Σκοπός του προγράμματος

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα έχει ως σκοπό την πλήρη κατάρτιση του εκπαιδευόμενου αναφορικά με το αντικείμενο του Digital Marketing,  προκειμένου να έχει την δυνατότητα στη συνέχεια να σχεδιάσει, να αναπτύξει και να εφαρμόσει μια ολοκληρωμένη στρατηγική ψηφιακού μάρκετινγκ. Δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στη διεπιστημονικότητα, προωθώντας την προσέγγιση της γνώσης από διαφορετικές προοπτικές και γνωστικά αντικείμενα. Δεν έχει τεχνικό χαρακτήρα και δεν απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις Πληροφορικής.

Σύντομη Περιγραφή του Προγράμματος

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, προσφέρει τις απαραίτητες γνώσεις για την κατανόηση της λειτουργίας των ψηφιακών μέσων επικοινωνίας και προώθησης και αναπτύσσει τις βασικές ικανότητες για την εφαρμογή τους στο πλαίσιο μιας συνολικότερης στρατηγικής ψηφιακού μάρκετινγκ.

Μαθησιακά αποτελέσματα

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος οι εκπαιδευόμενοι θα είναι σε θέση:

  1. να κατανοούν τη δυναμική των ψηφιακών αγορών
  2. να εξοικειωθούν με τις κύριες μεθόδους, πρακτικές και εργαλεία του ψηφιακού μάρκετινγκ,
  3. να γνωρίζουν τους δείκτες και τα βασικά εργαλεία μέτρησης της αποτελεσματικότητας των ενεργειών ψηφιακού μάρκετινγκ (web metrics & analytics)
  4. να έχουν το πλαίσιο για να εντάσσουν τις διάφορες ενέργειες και μέσα ψηφιακού μάρκετινγκ σε μια στρατηγική μάρκετινγκ (marketing plan)
  5. να γνωρίζουν τους τρόπους και τις πηγές ώστε να ενημερώνονται και να παρακολουθούν διαρκώς τις πιο πάνω τάσεις, στοιχεία και πληροφορίες.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Σκοπός του Προγράμματος:

Το παρόν υλικό αναπτύχθηκε για τις ανάγκες προγράμματος κατάρτισης για το έργο «Προγράμματα αναβάθμισης δεξιοτήτων και επανακατάρτισης σε κλάδους υψηλής ζήτησης με έμφαση στις ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες» στο πλαίσιο της δράσης «SUB2:οριζόντια προγράμματα αναβάθμισης δεξιοτήτων για στοχευμένες πληθυσμιακές ομάδες (Horizontal upskilling program to target populations) -Δράση 1693». Ειδικότερα,  τίτλος του παρόντος προγράμματος είναι «Γραμματέας Διοίκησης» και διανέμεται ηλεκτρονικά σε πλατφόρμα ηλεκτρονικής μάθησης. Σκοπός του σεμιναρίου είναι οι καταρτιζόμενοι/ες να αποκτήσουν χρήσιμες γνώσεις σε θεωρικό αλλά και πρακτικό επίπεδο στο αντικείμενο της γραμματειακής υποστήριξης. Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του πρακτικού μέρους του παρόντος προγράμματος κατάρτισης, οι καταρτιζόμενοι/ες δύναται να εξοικειωθούν με τις αρμοδιότητες που αναλαμβάνει μια/ένας γραμματέας διοίκησης είτε πρόκειται για μεσαία είτε για όμιλο επιχειρήσεων.

Σύντομη Περιγραφή του Προγράμματος:

Θα αναπτυχθεί η έννοια και τα χαρακτηριστικά της/του γραμματέα και λειτουργίας γραφείου. Περαιτέρω, θα παρουσιασθεί η μηχανοργάνωση που υφίσταται στις σύγχρονες επιχειρήσεις. Πέρα από το θεωρητικό πλαίσιο, θα αναλυθεί η δεοντολογία επαγγέλματος που δύναται να υιοθετήσει ο/η γραμματέας διοίκησης. Επιπρόσθετα, θα αναλυθούν η έννοια αρχείου, μεθόδων, καθώς και ταξινόμηση εγγράφων. Στις περισσότερες επιχειρήσεις είναι επιτακτική ανάγκη οι εργαζόμενοι/ες να έχουν δεξιότητες, γεγονός που θα αναλυθεί στο παρόν πρόγραμμα κατάρτισης. Πιο συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθεί ανάλυση στη δεξιότητα της επικοινωνίας. Βέβαια, μια/ένας γραμματέας διοίκησης για να είναι επαγγελματίας δεν αρκεί να έχει μόνο θεωρητικές γνώσεις αλλά απαιτείται γνώση σύνταξης επιστολών που διακινούνται στις επιχειρήσεις. Οι καταρτιζόμενοι/ες θα εκπαιδευτούν στην εκμάθηση τυφλού συστήματος πληκτρολόγησης. Στο τέλος του παρόντος ξεκινά πρακτικό σκέλος όπου οι καταρτιζόμενοι/ες θα εργαστούν υποθετικά ως γραμματέας διοίκησης.

Επιδιωκόμενα Μαθησιακά Αποτελέσματα:

  • Να υιοθετούν το ρόλο της/του γραμματέα.
  • Κατανοήσουν την έννοια της οργάνωσης γραφείου καθώς και τις επιμέρους δραστηριότητες που προκύπτουν από αυτή κατά τη διάρκεια της ημέρας.
  • Να διακρίνουν τα εμπόδια της επικοινωνίας στο εργασιακό περιβάλλον.
  • Να υιοθετούν τις κατάλληλες στρατηγικές επικοινωνίας στο εργασιακό περιβάλλον.
  • Να ερμηνεύουν τη γλώσσα του σώματος στο εργασιακό περιβάλλον.
  • Να αναπτύσσουν ικανότητες σύνταξης εγγράφων.
  • Να διακρίνουν τη τεχνική εκμάθησης τυφλού συστήματος πληκτρολόγησης..
  • Να εφαρμόζουν γρήγορη δακτυλογράφηση σε ελληνικά και αγγλικά.
  • Να υποστηρίζουν οι καταρτιζόμενοι/ες την άμεση δακτυλογράφηση επιχειρησιακών επιστολών και εν συνεχεία την ταχεία επίτευξη των στόχων της επιχείρησης.
  • Να αναγνωρίζουν τη σωστή σύνταξη των επιχειρησιακών εγγράφων.
  • Συντάσσουν εμπορικές επιστολές
  • Υιοθετούν επαγγελματικό τρόπο σκέψης και έκφρασης στα επιχειρησιακά έγγραφα.
  • Κατάρτιση διάρκειας 80 ωρών σε 150.000 εργαζομένους ηλικίας άνω των 18 ετών, που θα οδηγεί σε απόκτηση ψηφιακών και «πράσινων» γνώσεων και δεξιοτήτων
  • Πιστοποίηση φυσικών προσώπων σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO/ IEC 17024 ή μέσω διεθνώς αναγνωρισμένων προϊοντικών πιστοποιήσεων για ψηφιακές δεξιότητες

Η υλοποίηση των προγραμμάτων κατάρτισης θα πραγματοποιηθεί τόσο με δια ζώσης εκπαίδευση (12 ώρες κατάρτισης), όσο και με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης (τηλεκατάρτιση), η οποία θα περιλαμβάνει 48 ώρες σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση (μέσω zoom) και έως 20 ώρες ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Η διάρκεια των προγραμμάτων συνεχιζόμενης κατάρτισης είναι 80 ώρες

Συμπληρώστε τη φόρμα ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας: